Bos

EC BOS

We hebben onze eigen Energy Challenges BOS! Hé, het is echt waar. Het bestaat sinds het voorjaar van 2022 en is zelfs te bezoeken in het Overijsselse Hardenberg.

"De energie-uitdagingen BOS". Wij zijn er erg trots op!

Nu is het nog maar heel klein, er staan ​​nog maar 30 bomen, maar het is de bedoeling dat we er samen voor zorgen dat het een prachtig groot bos wordt. Hoe kan je helpen? Door op de link te klikken, een boom te kiezen, te betalen en Stichting Treemendo zal ons bos in het volgende plantseizoen stukje bij beetje groeien.

Uiteraard houden we u daarna op de hoogte over hoe het met ons bos gaat. Op de speciale website kun je ook digitaal een kijkje nemen in het EC BOS op de interactieve kaart.

Als Energy Challenges zetten we ons elke dag in om jongeren bewuster te maken van hun energieverbruik en leren we ze zo duurzaam mogelijk met energie om te gaan. Bespaar zoveel mogelijk CO2 door minder gas, elektra en water te verbruiken.

CO2 die toch vrijkomt, wat we niet zonder energie kunnen, kan ook in bomen worden opgeslagen. Zo proberen we bij te dragen aan een betere leefomgeving.

Met onze 30 bomen die al geplant zijn hebben we al 3 ton CO2 afgevangen, waarmee we 3 vliegtuigvluchten, 10 m2 zee-ijs en 1333 km met de auto compenseren en prachtige nieuwe natuur creëren. Dat is een goed begin, niet?

Help jij ons een prachtig nieuw bos aan te planten?

Ook bedrijven of organisaties die hun CO2-uitstoot willen compenseren zijn van harte welkom. Als u ons een e-mail stuurt, berekenen wij hoeveel bomen er ter compensatie nodig zijn en sturen wij een factuur voor de aankoop van die bomen.

bos@energychallenges.nl

Vragen bel: 085-0230342 of mail naar bos@energychallenges.nl

Image

Beuk

De Beuk is een van nature grote boom waar je gegarandeerd van onder de indruk zult zijn. Het is een geduldige boom die bekend staat om zijn soepele zilverkleurige bast, zijn korte stam en zijn grote kroon die, wanneer de Beuk de ruimte en het zonlicht krijgt, ver in de hoogte en breedte groeit. Ze zeggen niet voor niets de Beuk erin ;)

€16.99
(Incl. 21% btw)
productnummer ECB05

Fladderiep

De Fladderiep is met zijn glanzende donkergroene blad relatief zeldzaam en is graag onderdeel van een koel en gemengd loofbos. Een kieskeurige ‘eter’ is het boompje wel met een duidelijke voorkeur voor water-, en voedselrijke grond.

€16.99
(Incl. 21% btw)
productnummer ECB06

Vogelkers

Prachtig en bekend om de heerlijke amandelgeurende bloesem, de Vogelkers. In het voorjaar maken veel insecten graag een ommetje om te snacken van deze bloesem vol met nectar.

€16.99
(Incl. 21% btw)
productnummer ECB04

Els

Ben jij een echte waterrat? Zoek niet verder! De Els is de perfecte match voor jou. Deze boom is dol op water. Het hout van de Els wordt namelijk sterker wanneer het groeit in met water verzadigde grond. Handig in een land als Nederland natuurlijk. Wist je dat om die reden een groot deel van Venetie is gebouwd op Elspalen?

€16.99
(Incl. 21% btw)
productnummer ECB03

Hazelaar

We kennen ze allemaal, hazelnoten! De Hazelaar is de boom die de nootjes groeit die wij als mensen maar ook eekhoorns en muisjes zo lekker vinden. Niet zo dol op nootjes? Het schijnt dat een hazelnootje beschermd tegen boze geesten.. Geen garantie hoor!

€16.99
(Incl. 21% btw)
productnummer ECB02

Haagbeuk

De Europese Haagbeuk is relatief droogte-, en windbestendig en ook redelijk tolerant wat klimaatveranderingen betreft. Een goede match voor Nederland, een land met veel wind en nattigheid.

€16.99
(Incl. 21% btw)
productnummer ECB01