Energy Challenges 2019 ook weer van start in het Noorden

Vrijdag 25 januari 2019 stroomde de Hanzeplaza vol met honderden enthousiaste leerlingen die allemaal mee gaan doen aan de Energy Challenges campagne van dit jaar! Bij binnenkomst kregen de leerlingen uit groep 7 en 8 allemaal een polsbandje om met de tekst: Energy Challenges, Slim met energie op school! Door de leerlingen ‘eigenaar’ van de energierekening van de school te maken, zullen zij zeker slimme acties bedenken om deze omlaag te krijgen! 

Terwijl alle leerlingen binnenstroomde in de grote Hanzezaal werden zij ontvangen door het gezicht van Energy Challenges Raynaud Ritsma. Om het energielevel nog even lekker te verhogen zette hij de leerlingen eerst even flink in beweging. Zwaaiend en springend van links naar rechts introduceerde Raynaud de workshop die de leerlingen daarna volgenden. 

De workshops
Dit keer waren er vier workshops: #toekomststoel, Morgenland Film, show van MAD Science en de Energy Challenges Rap. 

Toekomststoel
Bij de toekomststoel, werden houten stoelen geverfd. Deze stoelen moeten de toekomst voorstellen. Verschillende bedrijven als de Gasunie, New Energy Coalition en Gemeente Groningen kochten de stoelen om deze aan de vergadertafel te zetten. De achterliggende gedachte achter de toekomststoel is dat iemand tijdens een vergadering op deze toekomststoel zit en bij elke vergaderpunt er ook aan de toekomstige generaties wordt gedacht. 

Morgenland
De film Morgenland gaat over de energietransitie en laat geanimeerd zien wat wij kunnen doen om de samenleving te verduurzamen. Daarnaast maakten de leerlingen tijdens deze workshop kennis met de Razende Reporter die gedurende de campagne een aantal keer langs komt bij hun op school!  

Mad Science
Tijdens de show van Mad Science maakten de leerlingen op een speelse manier kennis met energie. Een aantal leerlingen mochten hun handen op een grote bol leggen waarna de professor er stroom op zette, hierdoor vlogen de lange haren de lucht in en werden de leerlingen helemaal statisch! 

Rappen
Ook dit jaar heeft rapper Jelmer van Oost Wanted de leerlingen de Energy Challenges Rap geleerd. “Ga besparen man!” galmde door de hallen van de Hanzeplaza. 

Terugkijkende op het evenement was het een groot succes! Het team van Energy Challenges is erg blij dat alles goed verlopen is en alle leerlingen vermoeid, maar met een grote lach op hun gezicht en een hoofd vol nieuwe informatie de deur uitliepen. Als de leerlingen zich net zo gaan uitsloven tijdens de campagne dan gaan er grote resultaten behaald worden!

clouds-opacity
Image