Volop Energie

Cuijk - De afgelopen weken was het weer een gezellig drukte bij stichting Energy Challenges.

2IMPREZS VR-bril
Good Work heeft onlangs een bezoek aan ons kantoor in Cuijk afgelegd om de 2IMPREZS  VR-bril te overhandigen. Met de VR-bril op kunnen leerlingen door Ecologische Basisschool de Verwondering lopen en leren over energieverbruik op school. Overal in de school liggen Energy Challenges Energievreters. De uitdaging is ze allemaal te vinden.

We zijn ontzettend blij dat Good Work onze stichting steunt door ons 12 VR-brillen te schenken. Inmiddels hebben we een aantal VR-brillen achtergelaten bij scholen. We kijken uit naar de reacties van leerlingen zodat we de VR-bril steeds leuker en leerzamer kunnen maken.

vrbril

Eerste grote kick-off!
Afgelopen maand hebben we voor het eerst sinds tijden weer een grote kick-off georganiseerd. Bij OBS de Lettertuin in Ede doen 5 klassen mee aan de Energy Challenges. Dat zijn meer dan 100 leerlingen. 

Wat een energie krijg je van zo’n groep💥. Het hele team heeft enorm genoten van de kick-off en vooral van de volle overgave waarmee alle leerlingen meededen tijdens het petje op, petje af-spel.

De volgende grote kick-off staat alweer in de planning. Bij Aeres VMBO Buitenpost doen alle eerste- en tweejaars nask-leerlingen mee aan de Energy Challenges. Dit zijn in totaal zelfs 8 klassen!

kickoff

De Energiedagen
Zaterdag 21 mei staan wij op de Energiedagen van Noordoost Twente. Kom je ook langs?

Je vindt ons bij het centrale gedeelte. Bij ons kraampje kunnen kinderen kennismaken met energie door middel van een aantal leuke proefjes.

Op de Energiedagen van Noordoost Twente vind je adviseurs en lokale bedrijven die jou helpen al je vragen over het energiezuinig maken van je huis te beantwoorden. Ook Energy Challenges is van de partij voor scholen, ouders en kinderen die hun schoolgebouw energiezuiniger willen maken.

18 Kom naar de energiedagen

Energy Challenges BOS
We hebben sinds kort een eigen stichting Energy Challenges BOS. Als Energy Challenges zetten we ons elke dag in om jongeren bewuster te maken van hun energieverbruik en leren we ze zo duurzaam mogelijk met energie om te gaan. De CO2 die ondanks besparingen op het energieverbruik toch vrijkomt, kan ook in bomen worden opgeslagen.

Help jij ons een prachtig nieuw bos aan te planten? Koop ook een boompje op onze website!

Ons bos is te bezoeken in Hardenberg, Overijssel. Na aankoop kun je op de speciale website digitaal een kijkje nemen in het EC BOS op de interactieve kaart.

EC bos

Subsidies voor twee nieuwe projecten
Stichting Energy Challenges is altijd op zoek naar nog meer manieren om eductie rondom duurzaam te verbeteren en CO2 te besparen. We zijn dan ook onzettend blij dat het Erasmus+ programma ons onlangs 2 mooi subsidies heeft toegekend. De komende jaren zullen we met partners uit Nederland, Belgie, België, Duitsland, Spanje en Turkije werken aan een programma om digitale vaardigheden 4.0 bij docenten beter te ontwikkelen in het kader van CO2-besparingen. Daarnaast gaan we een digitaal netwerk en platform bouwen voor activiteiten en kennisvergaring rondom de SDG’s, speciaal gericht op het onderwijs, met het bedrijfsleven en de overheid.

Deelnemen?
Wil jouw school ook graag meedoen aan de Energy Challenges? Neem vrijblijvend contact op: bel 085-0230342 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Kijk op op www.energychallenges.nl en lees alles over het project.

 

clouds-opacity
Image