Een Grand Tour

Cuijk - Afgelopen maand waren we volop op pad door Nederland en Europa. Onze eigen Grand Tour!
We zijn naar een aantal conferenties en meetings geweest. Hier hebben we bijgepraat, geleerd en nieuwe ideeën en samenwerkingen opgedaan. Lees er hieronder alles over.

2IMPREZS Partner Meeting
We zijn afgelopen maand begonnen in Berlijn! Hier hadden we de 2IMPREZS partner meeting. Wist je dat Energy Challenges niet alleen in Nederland wordt georganiseerd? Onder het 2IMPREZS programma doen ook scholen in Duitsland, Engeland, Denemarken en België mee.

In onze vorige nieuwsbrief gaven we aan dat onze VR-game af is. Dit project is voortgekomen uit onze 2IMPREZS samenwerking. Met de VR-game leren leerlingen meer over energieverbruik op school en ontwikkelen ze hun digitale vaardigheden.

2imprezs partner meeting

 2IMPREZS Meest Inspirerende Inzending

Op 23 tot 25 mei waren we aanwezig op de North Sea Region Conference in Brugge. Het thema van de conferentie? Groene, veerkrachtige en digitale verandering in de Noordzee regio stimuleren.

Direct op de eerste dag van de conferentie mochten verschillende Nort Sea Region projecten een presentatie geven. Uiteraard zijn wij ook samen met onze internationale 2IMPREZS partners op het podium geklommen. Hier hebben we het publiek verteld over onze VR-game en de aankomende serious-game. En met succes! Energy Challenges 2IMPREZS werd door de meerderheid van de deelnemers gekozen als meest inspirerende inzending. Daar worden wij natuurlijk heel blij van!

2imprezs

Housing 4.0 Energy Conference
Vervolgens waren we op de Floriade in Almere te vinden op de Housing 4.0 Energy Conference. Tijdens deze conferentie ging de aandacht naar betaalbare nul-op-de-meter woningen voor kleine huishoudens. Een mooie plek om inspiratie op te doen over de nieuwste technieken voor het bouwen van energievrije gebouwen. 

We hadden onze energievreters, de VR-bril en meer meegenomen om deelnemers te laten zien hoe wij niet alleen aandacht besteden aan techniek, maar juist ook aan bewustwording en gedragsverandering.

Sofie en Annlot bij stand

 TCA Meeting in Alesund, Noorwegen

We sloten de maand af in Alesund, Noorwegen. Hier waren we op uitnodiging van Erasmus+ bij de TCA bijeenkomst. Deze bijeenkomst ging over het verduurzamen van het curriculum van de basisschool.

De komende weken gaan we werken aan de 2 projectvoorstellen die we samen met onze nieuwe partners uit Zweden, Litouwen, Finland en Polen hebben bedacht.

 

clouds-opacity
Image